Relatietips

Wil je je relatie verbeteren? Hieronder volgen een aantal tips om daar mee aan de slag te gaan. In de loop van de tijd zullen de tips uitgebreid worden. Vragen? Schrijf je in voor een gratis kennismakingsgesprek.

Doe regelmatig nieuwe en uitdagende activiteiten met je partner

Onderzoek laat zien dat partners die regelmatig met elkaar iets nieuws en uitdagends ondernemen hun onderlinge band en liefde met elkaar kunnen versterken. Uiteraard doe je niet iets tegen je zin, maar samen iets gaan doen wat voor allebei een beetje spannend is of iets wat je niet kent, kan een boost aan je relatie geven. Dat kan variëren van bungeejumpen, een danscursus met elkaar doen of een wandeling doen door een stad of bos wat je nog niet zo goed kent.

Richt je vooral op je positieve gedachten en gevoelens over je partner

Onderzoek toont aan dat in goede relaties partners hun positieve gedachten over elkaar de negatieve laten ondersneeuwen. Hoe meer je je positieve gedachtes over je partner aandacht geeft boven wat je negatief ervaart, hoe groter de kans dat een negatieve ervaring misschien een deukje geeft, maar geen breuk.

Geef fysiek uiting aan je waardering voor je partner.

Onderzoek lijkt aan te tonen dat als partners elkaar niet alleen met woorden, maar ook fysiek met bijvoorbeeld een aanraking, vrijen, met elkaar in contact komen, de relatie daarmee verstevigd. Als je even in een dipje met elkaar zit, kan een aanraking/knuffel een manier zijn om te bevestigen dat je de ander waardeert.

Zit in de dezelfde ruimte met elkaar.

Partners maken steeds vaker contact met elkaar via apps, skype, email e.d. op zichzelf heel goed om elkaar op de hoogte te houden als je even niet in de gelegenheid bent om fysiek in dezelfde ruimte te zijn. De communicatie verbetert vooral als je dat wel bent: dus zorg ervoor dat je regelmatig met elkaar praat terwijl je naast of tegenover elkaar zit. Dat kan bijvoorbeeld soms net zo goed tijdens een wat langere rit in de auto als thuis er eens goed voor gaan zitten of samen de hond uitlaten.